måndag 25 mars 2013

Träningsvärk!

Det är måndag och dag 29!!
Efter att ha kört 30 minuter och 1.92 km på Crosstrainern samt 15 minuter och 3 km på roddmaskinen, så har jag fått träningsvärk. Det är första gången som jag fått träningsvärk på dessa 29 dagar. Och varför just idag kan man ju undra? Tror att det är rodden som var orsaken.......men den är jätte bra.
Önskade att jag ha en sån hemma.....fast hur mycket hade man rott då? Nää just det inte så mycket, den hade stått i ett hörn och samlat damm!!
Imorgon är det vilodag då ska jag sticka raggsockor istället, gympa för fingrarna ;)

Thingeling

//Carina

söndag 24 mars 2013

Fredagslöpning!

Fredagslöpningen gick bättre än vad jag trott. Inte hade jag tänkt springa en mil. Vid 4 km var jag färdig till att hoppa av bandet, usch vad jobbigt det var! Men så tänkte ja lite till orkar du allt. Efter 6 km gick det lättare och jag fick mera ork. Och vips hade jag sprungit 10 km. Åh det kändes helt ok. Jag var lite stel i fotlederna dagen efter... ;) ska väl tala om att farten var inte på det högsta direkt. Men det känns skönt att man kan klara av en mil!

Ha det ;)
//Carina

onsdag 20 mars 2013

Puts puts puts..

Man kan ju inte träna hela tiden, fast å andra sidan har jag varit på gymmet idag och lufsat 6 km. Det går inte fort med det går framåt ;)

Åh när man inte är och svettas på gymmet kan man ju alltid putsa på staken! Det var på tiden att putsa upp dessa skönheter ;)

Ha det
//Carina

måndag 18 mars 2013

Dag 22

Det är måndag dag 22!

Kände i förra veckan av hjärtklappning vid olika tider på dygnet, det fanns där oavsett om jag var i vila eller rörelse. Men på fredag kändes det konstigt i vänster armhåla och jag hade en strålande obehagskänsla ner i armen ända ner till handleden. Ville ju inte vara någon gnällkärring på jobbet så jag sa inget, tänkte det går väl över. Jag hade tränat tre pass den här veckan så jag tänkte att det kunde vara lite träningsvärk. Men under fredagskvällen höll den eländig hjärtklappningen i sig. På lördagsmorgon yppade jag för familjen att jag kände mig lite konstig varav min dotter och make skällde en aning på mig eftersom jag inte hade sagt något. Men nu blev jag körd till DS akuten, behövde inte vänta länge på min tur... Uppkopplad till EKG apparaten, blodprovstagning, träffa doktorn... Som sa att jag skulle bli inlagd för observation över natten, hm inte direkt vad jag hade tänkt mig, det var ju bara till att låta sig bli upprullad till avdelning 94 på 14 våningen. Vidunderlig utsikt!
Fick dela rum med damer i 85+ åldern, kände mig mycket ung!! Säger bara att det är ingen hit att dela rum med två snarkande, prata för sig tanter. Tur att det finns öronproppar :D
Blev lyckligt utskriven på söndag lunch. Alla prover såg bra ut HURRA, har även gjort ett
arbetsEKG även detta utan anmärkning :D

Nu kan jag fortsätta min träning och det känns jätte skönt! Så på onsdag kör jag igång igen :D

Ha det gott
//Carina

onsdag 13 mars 2013

Dag 17

Dag 17!

Kände igår kväll att jag inte skulle orka att gå upp 05.15 dagen efter. Men vem vaknar inte då klockan 05.00 av sig själv? Jo jag, har väl nån inbyggd klocka i kroppen.... För varje gång som jag inte tränar på morgonen så vaknar jag tidigt även på helgerna då man kan sova. Har förstås alltid varit en morgonmänniska, det är värre på kvällarna då jag oftast nickar till i soffan :)

Det är så härligt att se solen skina.... men idag är det skönare att titta ut än att vara ute. Ännu så biter sig vintern sig fast i ett järngrepp. Börjar bli otroligt trött på snö och kyla vill ha värme och sol nu.

Ska åka till landet till påsk som ligger i Roslagen, där ligger snön kvar i stora drivor. Ska städa ut vintern då kommer kanske våren snabbare. Kommer vara där över helgen så man måste få till lite träning där oxå. Bäst att ta med sig löparskorna :)

Ha det gott i solen!

//Carina

måndag 11 mars 2013

Måndag :)

Härliga måndag ;)

06.00 klev jag in på gymmet, var inte så sugen på att gå på Crosstrainern eftersom den hade jag gått på en timma igår,  så jag tänkte försöka mig på att springa eller jag menar lunka på löpbandet ;)
Jag började i sakta mak på nr 6,5 var tvungen att ta det lugnt då jag har haft en muskelbristning som sakta håller på att försvinna.  Men jag lunkade på och det gick jätte bra..... Det var så kul att jag lufsade lite till och lite till, till slut hade jag sprungit 6 km på 55 minuter. Tjohoo mitt ben höll!!
Har varit inte stel i mina ben men det går över.
Imorgon är det vilodag då får jag sova en timma längre! Man behöver verkligen dessa vilodagar....eftersom man är så otränad, det är ju inte bra att chocka kroppen för mycket så här i början. Vi är nu inne på dag 15 i denna tävling 10 veckor återstår, så man vill ju lära sig så mycket som möjligt. Det är så bra att vi fått denna chansen att få vara med om detta. Verkligen en mycket bra vinst. Det är så lätt att sitta hemma och säga nu ska jag börja träna, så gör man inte det i alla fall. Nu har man krav och ögonen på sig ;) Mycket bra!

Ha det bra i träningsvärlden!

// Carina

fredag 8 mars 2013

Fredag!

Fredag, fredag, fredag..... Äntligen ;) Den här veckan har varit tröttsam, har väl inte gjort något som varit speciellt arbetsamt, men ändå känner jag mig trött, ska man inte bli pigg som en lärka när man tränar? Vi är nu inne på andra veckan av vår tävling. Tränar på efter schema och det fungerar bra. Följer mat råden men kanske inte i rätt följd fast å andra sidan det spelar nog ingen roll om man byter plats på maten. Har inte ätit socker på 12 dagar..... Det är ju inte så länge visserligen men nu är det så att jag så otroligt seg i skallen, hittar inte orden när jag pratar, har problem med koncentrationen. Undrar om detta är något som är övergående eller om min hjärna behöver semester? Eller är den i behov av socker?
Nu är det inte så att jag på något sätt förespråkar att man ska glufsa i sig massa socker....  Jag provade för några år sedan att ät Gi mat, men det fungerade inte i längden pga att jag tappade koncentrationen. Det var inte så att jag gav upp efter några veckor utan jag höll på ett tag.
Men det är väl så alla är vi olika i vår herres hage ;) LCHF den tanken har jag inte ens tänkt. Den mathållningen känns för mig helt utesluten, men som sagt jag tror att man måste komma fram själv till det som passar en bäst själv. Jag är alldeles för glad i potatis och frukt för att äta LCHF. Så jag måste hitta en bra balans mellan träning och bra kost, inga halvfabrikat utan bra råvaror.
Tränar man 3-4 gånger i veckan samtidigt som äter bra lagad mat kan man väl unna sig något lite gott till helgen, då menar jag inte att man ska frossa utan ha ett normalt beteende!

Nu har jag svamlat runt och är ännu mer yr i bollen efter den här texten, kan ju alltid skylla på att min hjärna är seg och behöver semester ;)

Ha det
En tröttis :D

måndag 4 mars 2013

Dag 8

Måndag morgon och klockan är 06.00 det är dax att kliva upp på Crosstrainern, efter en kvart var jag trött..... Stretcha baklåret lite för att sedan ge sig upp på löpbandet... Tog det väldigt lugnt lunkade på i ca 20 minuter. Efter ha lufsat långsamt på löpbandet begav jag mig till roddmaskinen för att ro i 2 km. Det går över förväntan att träna på morgonen, man känner sig så nöjd när man går därifrån. Vetskapen att man redan tränat färdigt för dagen känns bra. Så har man kvällen fri till annat. Fördelen med att träna på morgonen är ju att man slipper trängas med så många andra ;)
Ha det
/Carina

fredag 1 mars 2013

Äntligen FREDAG!

Datorer och dess tangenter...... Hade hunnit att skriva ett långt inlägg, lyckas sedan komma åt fel tangent och vips så var bladet tomt. Bara till att börja från början.

Hur som helst det är HÄRLIGA FREDAG! Och solen skiner.
Klockan 06.00 var jag på mitt tillfälliga gym för att träna Crosstraining, trampade på i 30 minuter för att sedan ro i 15 min. Åh jag kan säga att rodden känns nu i rygg och mage ;)

Ha det gott